Biztonsági vezérlések (SIL3-SIL4)

Ipari kazánvezérlés

A nyomástartó edényekre és kazánokra külön jogszabályi rendelkezések vonatkoznak. A vezérlő elektronikával szemben is külön elvárásokat támasztanak a szabványok és jogszabályok. Ezen követelményeknek megoldásaink eleget tesznek. A folyamatos, intuitív szabályzások pedig a jó hatásfokért és a körülményekhez való folyamatos alkalmazkodásért felelnek.

Gyártósorok, egyedi gyártógépek

Míg a gép dolgozik, az irányítástechnika figyel. Nem csak arra, hogy figyel, hogy minden gyártott darab tökéletesen készüljön el, hanem arra is, hogy nehogy baj történjen.

Retrofit megoldások

Általánosan előforduló eset, hogy egy adott berendezés irányítástechnikai eleme, PLC-je elöregszik, meghibásodik és cserére szorul. Sok esetben az adott vállalkozás árbevétele közvetlenül függ az adott termelő eszköz működőképességétől, így annak működése létfontosságú. A dokumentáció általában hiányos, a cserére szoruló alkatrész már az életciklusa végére ért. Ilyenkor a mérnöki ráérzés és tapasztalat a legfontosabb, hogy a berendezést ismét üzemeljen.

Frekvenciaváltók telepítése, beüzemelése

Napjaink és a jövő berendezéseinek elengedhetetlen része a forgógép. Ezek fordulatszám- és teljesítmény szabályzását lehet a frekvenciaváltókkal kezelni.

Mozgásvezérlés, szervo motorok

Szerszámgépeknél, csomagoló robotoknál szokásos technológia a szervo motorok alkalmazása. Az „okos”, azaz jól programozott gépek, kevesebb felügyelettel, kevesebb állásidővel tudják teljesíteni feladatuk.